Foto van Zadok

Zadok (Nimmerdor x Marco Polo) De voorpagina van de hengstenkeuringskatalogus 1990 was voor de hengst Zadok, die de best presterende KWPN-hengst aller tijden was. Hij won als 7-jarige diverse wereldbekerwedstrijden (waarbij zelfs 2 weekenden op een rij) en was in 1989 als 8-jarige negentiende in de wereldbekerfinale.

Toen hij in 1996 bij het KWPN op de hengstenkeuring voorgebracht zou worden werd dit door het KWPN niet toegejuicht maar afgewezen. Een van de röntgenfoto's voldeed niet aan de (inmiddels wetenschappelijk achterhaalde) KWPN-eisen, die echter door het KWPN nog steeds worden gehanteerd.

Zadok komt uit een stam, waaruit veel internationale sportpaarden zijn voortgekomen o.a. Akteur. Ook van nakomelingen van Zadok zijn opvallende resultaten in de internationale springsport bekend. Zadok zelf is op grond van zijn prestaties "approved" (volledig goedgekeurd) bij het Anglo European Studbook, dat ook in Nederland werkzaam is (tel. 073-5037278) en hier in Zadok een belangrijke ambassadeur heeft.

Wat weegt zwaarder: bewezen internationale topprestaties of bewezen ondeugdelijk röntgenonderzoek?
[vorige] [volgende] [index] 
E-mail: info@gelderlanderhorse.nl