Waarschuwing voor nep Gelderse paarden
      

Het Gelders paard heeft fantastische kwaliteiten zowel voor internationale topsport als voor recreatie. De belangstelling voor het Gelders paard is de laatste tijd enorm toegenomen. Paarden met weinig of zelfs helemaal geen Gelders bloed in de afstamming worden nu te koop aangeboden als "Gelders". Het Nederlandse stamboek KWPN werkt hieraan mee door voor dit soort paarden Gelderse stamboekpapieren af te geven.
Hackney-bloed uit de tuigpaardfokkerij heeft een bijzonder negatieve invloed op de Gelderse kwaliteiten.
Daarom:
- vertrouw niet de aanduiding "GP" (= Gelders paard) op het KWPN-stamboekpapier. (Maar zie daarvoor bij "Alle Paarden" de afstammingsgegevens van de ouders/voorouders).
- koop geen Gelders paard met een Hackney op het stamboekpapier, en vooral niet Cambridge Cole. (Van de hengsten met Hackney-bloed past Fabricius - 75% Gelders - nog het best bij origineel Gelders bloed).
Op deze site vindt U de afstamming van alle Gelderse hengsten van Sgldt en KWPN en van een zeer groot aantal Gelderse merries. Bij elk paard staat aangegeven het percentage Gelders (Sgldt) bloed. Door het originele "Stamboek Gelders type" (= Sgldt) is in 1964 minimaal 75% Sgldt-bloed verplicht gesteld voor registratie als Gelders.

Voor meer informatie zie: www.gelderlanderhorse.nl : Inleiding